توسعه فردی / پرسش پیش از پاسخ/ تکنیکهایی که سازمان شما را متحول می کند

     توسعه فردی

 

1.     نظم و دیسیپلین

2.     پرسش پیش از پاسخ سریع (مقاله فعلی)

3.     خود ارزیابی

4.     داشتن تفکر خلاق

5.     انتقادپذیری

6.     یادگیری مهارتهای فردی


در ادامه مقالات تحول سازمانی بخش توسعه فردی ، مهارت نظم و دیسیپلین را توضیح دادیم. حال در ادامه به مهارت پرسش پیش از پاسخ سریع می پردازیم. برای این منظور با ما همراه باشید.

پادکست: ندارد          ویدیو: ندارد               مقاله وابسته: دارد         مدت مطالعه: 10 دقیقه

  • توسعه فردی

1-پرسش قبل از پاسخ

آیا تجربه این را داشته اید که در ارتباط با همکاران و سایر افراد دچار سو تفاهم شوید؟ به عنوان مدیر آیا برداشت و ادراک شما از موضوعی با سایر پرسنل متفاوت است؟ برای رفع این مشکل چه باید کرد؟ برای پاسخ به این سوالات با ما همراه باشید!

پیش داوری،عدم درک صحیح از نیات افراد، عدم توجه به موضوع و یا نفهمیدن مساله مطرح شده  عواملی هستند که باعث می گردند تا پرسنل،  موضوع طرح شده شما را درک نکرده و با مطرح کردن سوالات مختلف، بعضا سبب سو تفاهم و دور شدن شما و شرکتتان از اهداف اصلی گردند. در این صورت چه باید کرد؟

جواب ساده است  . قبل از پاسخ دادن ، سوال بپرسید !!       

سوالاتی مانند :

  • منظور شما دقیقا چیست؟
  • لطفا سوال خود را کمی واضح تر بیان کنید.
  • برداشت خود شما از موضوع چیست؟
  • فکر می کنید من چه اقدامی باید انجام بدهم؟
  • چطور شد که این تصمیم را گرفتید یا این برداشت را کردید؟
  • مواردی که مطرح کردین چه مزیت هایی برای سازمان دارد؟
  • در موضوعاتی که مطرح کردین چه مواردی لازم است بهتر شود تا از خطای احتمالی جلوگیری کند؟
  • من یا واحد کاری من چه کمکی به این هدف می تونیم بکنیم و چه اقداماتی لازم هست انجام دهیم؟

 

نکته : دقت کنید هدف شما از سوال پرسیدن باید حل ابهام باشد. اینکه صرفا از سوال کننده، سوالی پرسیده شود ممکن است موضوع را پیچیده تر نماید .لذا سوال درست و دقیق پرسیدن بسیار اهمیت دارد.

یکی از بهترین مهارت هایی که هر مدیری باید آن را بیاموزد، مهارت مدیریت به روش مربیگری یا همان مدیریت به روش کوچینگ است که پایه اصلی مربیگری، پرسشگری است.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص مدیریت به روش کوچینگ با ما تماس بگیرید.

  • در اهمیت پرسشگری و میزان تأثیر آن در رسیدن به پاسخ درست باید گفت که برای رسیدن به پاسخ درست ابتدا سوال صحیح را از خود بپرسید. پرسشگری درست و مناسب حس خوبی را به طرف مقابل شما انتقال میدهد. مخاطب ما متوجه می گردد که شما به سخنانش توجه کرده اید. این احترام و توجه باعث کاریزماتیک شدن شما نیز خواهد شد. از طرفی سبب می شود پرسنل به تدریج به این بلوغ فکری برسند که هر موضوعی را در جلسه با شما مطرح نکنند. (رجوع به مبحث تاتولوژِی – Tautology در مقاله  مدیریت کاربردی و علمی / تکنیک های موثر برای متحول کردن فرهنگ سازمانی )

    در نتیجه شما در جلسات مذاکره درون سازمانی به عنوان یک طرف مذاکره بسیار اهمیت دارد که روش پرسشگری مناسب را بیاموزید و طبق آن عمل کنید.

    مهارت پرسشگری، یک مهارت کاربردی است و بیشتر از آنکه دانش آن برای شما راهگشا باشد، بایستی به آن عمل کنید  تا در طول زمان، هر روز ماهرتر شوید.

    مثال کاربردی:

    در یک تجربه عملی که در یک شرکت بازرگانی داشتیم، در یک جلسه درون سازمانی مسئول توسعه بازار با توجه به هدف سازمان در سال جدید(به گمان خودش) مبحث بازار یابی در کشورهای آسیای میانه را مطرح کرد. وی معتقد بود ورود شرکت به بازار آسیای میانه سودمند خواهد بود. مطرح کردن  این موضوع سبب بحث و مطرح کردن مباحث دیگری بین کارشناسان و مدیر شرکت شد که عملا جلسه شرکت را طولانی کرده و از هدف اصلی آن که حفظ بازار فعلی مشتریان و کاهش هزینه های اضافی بود، دور می کرد. این مبحث سبب شد تا مدیریت دچار سوء تفاهم در تفسیر شود و اینطور برداشت نماید که موضوع مطرح شده برای جهت دهی شخصی به جلسه بوده است. در این لحظه می بایست دبیر جلسه یا حتی خود مدیریت با مهارت مناسب در پرسشگری، جلسه را به مسیر اصلی هدایت کند. سوالاتی مانند:

    • برداشت شما از اهداف عملیاتی شرکت در سال جدید دقیقا چه بوده است و این پیشنهاد چه کمکی به این اهداف می کند.
    • تعبیر شما از میزان سود آوری در بازار آسیای میانه بر مبنای چه شاخص هایی بوده است؟
    • آیا در تفسیر این شاخص ها توانایی و پتانسیل شرکت در صادرات در نظر گرفته شده است؟
    • ارتباط ورود به بازار آسیای میانه با هدف سیاست انقباضی جدید سازمان را چطور می بینید؟

    در ادامه به طور خلاصه به چند نکته کلیدی در پرسشگری اشاره می شود و شما می توانید برای دریافت آموزش های بیشتر به مقالات حوزه مدیریت به روش کوچینگ مراجعه نمایید.

    • بایدها و نبایدها پرسشگری
    • باید طرح پرسش شما جنبه مشاوره برای رفع ابهام واقعی باشد.
    • نباید سوال شما جنبه حاضر جوابی و یا تمسخر داشته باشد.
    • باید قبل از پرسش، نقاط قوت صحبت های طرف مقابل را بازخورد دهید.
    • نباید بدون ایجاد حس مشترک و مقدمه، سریعاً سوال را مطرح کنید.
    • باید پیش داوری در مورد افراد را کنار گذاشته صرفا بر روی سوال متمرکز شوید.
    • نباید در جواب سوال دقیق و مشخص سوال بپرسید، بلکه باید پاسخ سوال را بدهید.
    • باید سوال درست را در جلسات مورد تشویق قرار دهید.
    • نباید سوال یا موضوعی را بلا تکلیف بگذارید.
    • نباید پرسش های شما دارای سوگیری یا با هدف القاء طرز فکر خودتان باشد.
    • باید سوالات شما خنثی بوده و طرف دیگر مذاکره متوجه نشود که پاسخ خود شما به این چیست، تا با این روش به راحتی بتواند نظر خود را در جلسه مطرح کند.
    • نباید پرسش های شما با چرا و آیا که انتقال دهنده حس منفی هستند مطرح شوند.
    • باید در پرسش خود از کلماتی استفاده کنید که تا جای امکان حس مثبت به فرد دیگر مذاکره کننده منتقل نماید.

معرفی کتاب
اگر مدیر هستید و به دنبال کتابی می باشید که مهارت های مربیگری در مدیریت را به شما بیاموزد، پیشنهاد می کنیم که کتاب عادت مربیگری، نوشته مایکل بونگی را مطالعه کنید
" کمتر بگوئید، بیشتر بپرسید و شیوه رهبری تان را برای همیشه تغییر دهید"

 

امروزه همه می‌دانند که مدیران و رهبران باید برای کارمندانشان، مربی باشند. عادت مربی‌گری، اساس مربی‌گری عملی برای مدیران پرمشغله است. در این کتاب، هیچ تئوری انتزاعی، داستان کسل‌کننده یا نکته اضافی وجود ندارد. تنها ابزارهای کاربردی و روزمره‌ای ارائه شده‌اند که به شما این توان را می‌دهند که ظرف ده دقیقه یا کمتر مربی‌گری کنید. (ملیسا دیملر، مدیر بخش یادگیری و توسعه سازمانی، Twitter). مایکل بونگی استانیر، اصول مربی‌گری را در هفت پرسش اساسی خلاصه می‌‌کند. اگر بر تکنیک عمیق و درعین‌حال ساده او تسلط پیدا کنید، با یک تیر دو نشان زده‌‌اید. می‌توانید از کارکنان و همکارانتان مؤثرتر از قبل حمایت کنید و حتی شاید متوجه شوید که بهترین مربی خودتان هم شده‌‌اید. (دنیل اچ. پینک، نویسنده کتاب‌های هر انسانی فروشنده است و برانگیختگی). این کتاب هفت سؤال و ابزارهایی به شما می‌‌دهد تا آن‌ها را به یک شیوه همه روزه برای سخت کارکردنِ کمتر و تأثیرگذاری بیشتر تبدیل کنید. در این کتابِ کاربردی و الهام‌‌بخش، مایکل هفت سؤال تحول‌‌آفرین را مطرح می‌‌کند که می‌تواند در شیوه رهبری و پشتیبانی ما تفاوت‌‌های زیادی ایجاد کند. (برنه براون، نویسنده کتاب‌های صعود قدرتمندانه و شهامت شگفت‌انگیز). این کتاب سرشار از ایده‌‌ها، ابزارها و پرسش‌‌‌‌هایی جذاب، مفید و کاربردی است که می‌تواند راهنمای هر رهبر علاقه‌‌مند به پیشرفت باشد. (دیو اولریک، نویسنده مشترک کتاب چراهای کار و قانون رهبری)

فرم ثبت نام در کارگاه مربیگری آنلاین مهارت های پرسشگری در مذاکره بر اساس کتاب عادت مربیگری مایکل بونگی

اگر احساس می کنید تیم شما نیاز به آموزش دارد، اینجا کلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ارتباط با مشاوران آتی‌من اطلاعات خود را وارد کنید

مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.