توسعه فردی / یادگیری مهارتهای فردی/ تکنیکهایی که سازمان شما را متحول می کند

o     توسعه فردی

1. نظم و دیسیپلین

2. پرسش پیش از پاسخ سریع

3. خود ارزیابی

4. داشتن تفکر خلاق

5. انتقادپذیری 

6. یادگیری مهارتهای فردی (مقاله فعلی)

در ادامه مقالات تحول سازمانی بخش توسعه فردی، مهارت انتقاد پذیری را توضیح دادیم. حال در ادامه به یادگیری مهارت های فردی یا نرم می پردازیم. با ما همراه باشید!

پادکست: ندارد          ویدیو: ندارد               مقاله وابسته: دارد         مدت مطالعه: 10 دقیقه

توسعه فردی

 

  1. یادگیری مهارت های فردی

مهارتهای فردی یا مهارتهای نرم چیست؟ آیا به عنوان مدیر لازم است تا مهارتهای انسانی خود را توسعه دهید؟ مهارتهای نرم چه کمکی به شما در کسب و کارتان خواهد کرد؟ برای پاسخ به این سوالات این مقاله را تا انتها مطالعه فرمائید.

  • مهارتهای فردی چیست ؟

مهارتهای فردی ، نرم یا انسانی  ویژگی‌ها یا خصوصیاتی هستند که به تعاملات اجتماعی مربوط می‌شوند. این مهارتها شخصیت و سبک شما در کار و نیز زندگی شما را منعکس می کنند. مهارتهایی مانند انعطاف‌پذیری، توانایی حل مسئله، داشتن نگرش مثبت، رعایت اخلاق کاری نمونه هایی از مهارتهای انسانی هستند.

  • چرا یادگیری مهارتهای فردی مهم است ؟

اگر به دنبال رشد و توسعه کسب و کار خود هستید، این مهارت نرم کارکنان تان است که می تواند پیشران توسعه سازمان شما باشد. بسیاری از استخدام ها به دلیل عدم برخورداری کارکنان از مهارت های نرم شکست می خورند.

مهارتهای فردی در کنار مهارتهای سخت (دانش فنی ، تجربه کاری و…) می تواند کاستی های شما را برطرف کرده و در کسب و کار به شما کمک نماید. گاهی اوقات در هنگام استخدام، کارفرما افرادی را که مهارتهای نرم خوبی دارند و تعاملات اجتماعی را می دانند، حتی به افراد متخصص ترجیح می دهند. سایمون سینک استاد مدیریت، در این زمینه می گوید که شخصیت را استخدام می کنند، زیرا مهارت آموختنی است.

" شخصیت را استخدام کنید، چون مهارت آموختنی است. "

شما اگر بهترین مهارت های فنی را هم داشته باشید اما توانایی ارتباط با دیگران، کار گروهی، حل مسئله، مذاکره و … نداشته باشید نمی توانید از مهارت های فنی خود بدرستی استفاده نمائید. مهارت های نرم، رشد بزرگی در شکوفائی بیشتر مهارتهای سخت شما دارد. حتما در کسب و کارتان افرادی را دیده اید که با توجه به اینکه توانایی فنی کمتری نسبت به سایر همکاران خود داشته اند ولی موفقیت های کاری بیشتری را تجربه کرده اند. دلیل آن به وضوح داشتن مهارتهای نرم است.
جدول زیر نمونه های از انواع مهارتهای نرم (درون فردی و بین فردی ) را نشان می دهد.

  • تطبیق‌پذیری
  • ارتباط
  • ریسک‌پذیر
  • تفکر خلاقانه
  • قابل اعتماد بودن
  • رهبری
  • شنیدن موثر
  • اخلاق کاری
  • کار گروهی
  • مثبت نگری
  • مدیریت زمان
  • انگیزه
  • حل مسئله
  • تفکر انتقادی
  • حل تعارض
  • مذاکره
  • انواع مهارتهای نرم
  • درون فردی

مهارتهایی که به شخصیت فرد مربوط می شود. این دسته از مهارتها زیر ساختی بوده و بنای تعاملات اجتماعی را شکل می دهد. مهارتهایی مانند مدیریت زمان، حفظ سلامتی، داشتن نگرش مثبت، اعتماد به نفس، انعطاف‌پذیری، مهارت‌های حل مسئله از جمله این موارد می باشند. نگرش مثبت یکی از مهمترین مهارتهای نرم درون فردی بوده که زیر ساخت تصمیم گیری های کاری و زندگی می باشد.

همین الان کارکنان را تصور کنید که همیشه نسبت به موضوعات جدید بدبین هستند و بجای حل مسئله و ارائه راهکار، پیش داوری شکست می کنند. این افراد، کسب و کار شما را توسعه نداده بلکه همیشه جو منفی و بد بینی را در کسب و کار شما می پراکنند.

  • مهارتهای بین فردی

مهارت هایی که مرتبط با تعامل و برقراری ارتباط با دیگران است. مهارت‌های بین فردی به معنای مهارت‌ها یا توانایی‌های یک فرد تعریف می‌شود که هنگام تعامل با فرد یا گروهی از افراد دیگر به کار می‌رود. سازمانها عموما به دنبال افرادی هستند که  به راحتی بتوانند با هر گروه اجتماعی ترکیب و سازگار شده یا شیوه برقراری ارتباط خود را متناسب با شرایط  تغییر دهند. مهارت‌هایی مانند کار تیمی، رهبری،رعایت اخلاق کاری نمونه هایی از این مهارتها هستند.

اگر شما کارکنانی استخدام کنید که از تخصص و مهارت های درون فردی خوبی برخوردار باشند اما در ارتباط سازی و مهارت های بین فردی مشکل داشته باشند، قطعاً در طول زمان اثر منفی بر فرهنگ سازمانی شما می گذارند یا رفته رفته از سازمان شما حذف خواهند شد.

بسیار از مشکلات بشر در سایه ارتباط و گفتگو قابل حل و حتی قابل هم افزایی است. در همین راستا اگر کارکنان دارید که استاد ارتباط سازی و حفظ ارتباطات خود با همکاران دیگر هستند، قدر آنها را بدانید و هیچوقت به دنبال محدود کردن آنها نباشید بلکه هنر استفاده از ظرفیت های آنها را در خود و سازمان تان ایجاد کنید.

  • چگونه مهارتهای فردی خود را توسعه دهیم؟

مهارتهای نرم طیف وسیعی از مهارتها می باشد. اینکه کدام مهارتها را در اولویت قرار داده  و به آن بپردازیم ممکن است شما را دچار سر درگمی نماید. برای این منظور بهتر است ضمن شناخت دقیق خود و نیز کسب و کارتان، ویژگی هایی که مهمتر است در خودتان ایجاد کنید را انتخاب نمایید و برای انتخاب بهتر با مشاور و فرد متخصص در این زمینه مشورت کرده و دوره های زمانی را برای آموزش و تمرین انتخاب کنید. در یادگیری عجول نباشید چراکه فراگرفتن این مهارتها  کار ساده ای نمی باشد. مهارت های نرم نیازمند تمرین بسیار بوده تا تبدیل به عادت و رفتار شوند.

شما به عنوان مدیر بیشتر از هر شخص دیگری نیازمند توسعه مهارت های نرم خود هستید چراکه مهارت های رهبری و مدیریت همگی ریشه در مهارت های نرم دارند.

در این مسیر استفاده از یک مربی شخصی که بتواند صادقانه به شما بازخوردی از رفتارتان ارائه کند بسیار کمک کننده است.

  • مهارتهای نرم کارمندانتان چگونه می تواند کسب و کار شما را متحول نماید؟

تلفیق مهارتهای درون فردی و بین فردی یک کارمند در سازمان می تواند باعث شود تا شما کارمندانی با ویژگیهای زیر داشته باشید:

  1. افرادی که کارها را به نتیجه می رسانند. این افراد می توانند دائما باری را از دوش شما به عنوان مدیر بردارند. اگر از این دست افراد در سازمان خود ندارید، کسب و کار شما بدون مدیریت مستقیم شما پیشرفت نخواهد کرد.
  2. کارمندانی که سیستماتیک  فکر می کنند. این دسته از کارمندان افرادی هستند که همیشه تمام جوانب یک موضوع را بررسی می کنند. این قبیل از کارمندان با نگاه چند بعدی می تواند از بروز بسیاری از مشکلات جلوگیری نمایند یا راهکارهای توسعه دهنده ارائه نمایند.
  3. کارمندانی که خوش برخورد بوده و  روحیه مذاکره دارند. این قبیل افراد همیشه فضای مثبت در کسب و کار شما ایجاد می کنند و تبدیل به آهن ربایی می شوند که سرمایه انسانی شما و مشتریان تان را جذب خود می کنند.
  4. کارکنانی که توانایی حل مسئله دارند. این نوع از کارمندان از گرانبهاترین کارکنان هستند. آنها  همیشه برای مشکلات سازمان به دنبال راهکار هستند. این افراد محکوم به پیشرفت هستند چون همیشه از مشکلات، پله ای برای پیشرفت می سازند.این افراد با درک نیمه خالی لیوان، تمرکز خود را بر روی نیمه پر لیوان قرار می دهند و این افراد کسانی هستند که می توانند پلی برای گذر از مشکلات سازمان تان باشند.
  5. کارمندانی که توانایی اثر گذاری بالایی دارند. (کاریزماتیک هستند) این کارمندان می توانند همگی را تحت تآثیر خود قرار دهند. همچنین این افراد در فروش و روابط عمومی نیز اثر گذار هستند.

اگر بر این باور هستید که مهارت های نرم می تواند عملکرد و فرهنگ سازمانی شما را متحول کند. دوره آموزشی مهارت های کار تیمی "آتی مَن" می تواند کمک شایانی به عملکرد سازمان شما باشد.

توسعه فردی مهارت های فردی
    • معرفی کتابکتاب مهارت های نرم چیست و چطور آموزش ببینیم

    مهارت‌های نرم چیست و چطور آموزش ببینیم؟

     

    کتاب “ مهارت‌های نرم چیست و چطور آموزش ببینیم؟ ” نوشته‌ی بروس تولگن، مشکل ضعف مهارت‌های نرم در نسل جوان و کم‌تجربه را بررسی می‌کند و می‌کوشد شیوه‌ فعال‌سازی این مهارت‌ها را آموزش دهد. تولگن که یکی از برجسته‌ترین مشاوران مدیریت دنیا محسوب می‌شود، به مدیران یاد می‌دهد که چطور اصولی مثل حرفه‌ای‌گرایی، کارگروهی، تفکر انتقادی یا پیروی اثربخش را به نیروهای جوان‌تر انتقال دهند. بروس تولگن (Bruce Tulgan)، از مهم‌ترین

    مربیان و آموزگاران مدیریت، در کتاب مهارت‌های نرم چیست و چطور آموزش ببینیم (Bridging the Soft Skills Gap)

از فواید مهارت نرم این است که کارمند یا خود شما به عنوان مدیر می توانید با شرایط کاری تطبیق یافته، بیشتر یاد گرفته و از فرهنگ سازمانی پیروی کنید.

سعی دارد به این مشکل بپردازد و نحوه‌ی برطرف کردن آن را توضیح دهد. تولگن در تحقیقی بیست‌ساله، این موضوع را در چندین شرکت و در مورد هزاران نفر بررسی کرد تا توانست به الگوی مشخصی دست یابد.

.     در بخشهایی از کتاب می خوانید که:

مهارت‌های رفتاری نرم، ممکن است در بردارنده‌ برخی از اهداف شخصی فرد و یا توسعه‌ی حرفه‌ای باشند. مشکل این است که اغلب، این مسئله بخشی از اهداف عملکرد کارمند است که به آن‌ها کمترین توجه و اهمیت داده می‌شود. کارمندان احتمالاً به این اهداف در ارتباط مستقیم با اینکه سازمان تا چه میزان به آنان توجه و اهمیت نشان می‌دهد، توجه و اهمیت نشان می‌دهند. همان‌طور که مدیر باتجربه‌ای در یک شرکت خدمات حقوقی رده بالا، به من گفت: کارمندان شما می‌توانند تشخیص دهند که آیا شما به عنوان مدیر واقعاً کار را جدی گرفته‌اید یا نه. اگر شما به عنوان مدیر مسئله را دائما ارزیابی کنید، آنان به ارزیابی شما واکنش نشان می‌دهند. اگر برای شکست عواقبی وجود داشته باشد، آنان توجه نشان می‌دهند. اگر برای موفقیت پاداشی وجود داشته باشد، آنان توجه نشان می‌دهند. وقتی افراد با عملکرد بالا را شناسایی می‌کنید، افراد باهوش از شما می‌پرسند: چه چیزی او را فرد موفقی کرده است؟ اگر آن فرد باوجود ضعف‌هایش در مهارت‌های نرم، پاداش و ترفیع شغلی بگیرد، افراد به این مسئله توجه نشان می‌دهند. کارمندان شما می‌توانند هم‌زمان، روی مسائل بسیاری متمرکز شوند شما هم می‌توانید هم زمان، روی مسائل بسیاری متمرکز شوید. اگر مهارتهای نرم در اولویت بالا، واقعاً مهم باشد، پس باید این اهمیت در رفتار شما با کارکنان تان دیده شود.

به این معنا که شما بایستی به مهارت های نرم کارکنان تان توجه ویژه ای ارائه دهید و آنها را مورد تشویق قرار دهید و حتی از آنها بخواهید بر روی توسعه مهارت های نرم خود تمرکز داشته و وقت صرف کنند.

توجه کنید که این توجه صرفا نبایست در حد سخنرانی و گفتگوهای جمعی باشد بلکه باید در لحظه لحظه رفتار های شما با کارکنان تان، مشاهده شود.

مثلاً اگر همکار شما برای حل یک مسئله در تیم فروش، راهکارهای خلاقانه ارائه می دهد، باید سریعاً او را تشویق کنید حتی اگر راهکار او عملیاتی نباشد چراکه در این خصوص رفتار او اهمیت دارد نه راهکاری که به آن رسیده است.

 

.     نظر بزرگان در مورد  کتاب مهارت‌های نرم چیست و چطور آموزش ببینیم؟

  • بروس تولگن به مدیران راه‌حل‌هایی منطقی ارائه می‌دهد که باعث می‌شود بتوانند این مهارت‌ها را در خود و کارکنانشان تقویت کنند. (سرهنگ کریگ پرایس، دپارتمان امنیت عمومی داکوتای جنوبی)
  • این کتاب ابزاری ضروری برای پیشرفت استعدادهای امروزی است. کتاب تولگن روشی ساده و منطقی پیشنهاد می‌دهد که به شما کمک می‌کند به مهارت‌های نرم مهم‌تر و بزرگ‌تری دست ‌یابید. (تانی بیالک، مدیر)
  • روش بروس تولگن در آموزش مهارت‌های نرم به نسل جوان، نه‌تنها به آن‌ها کمک می‌کند، بلکه باعث می‌شود شکاف بین نسل‌ها هم ترمیم شود و رهبران آینده را برای موفقیت آماده می‌سازد. (ری کاچر، استاد دانشگاه و مدیر)

 

برای دانلود چک لیست مهارتهای نرم اینجا کلیک کنید.

 

 

  • در این تمرین ما همراه شما هستیم:

    • چک لیستی از مهارت های نرم طبق جدول فوق تهیه کنید.
    • هر ماه از سال را به یکی از مهارت های نرم اختصاص دهید.
    • برای هر موضوع، مشکلات موجود پیرامون شخصیت خود را در قالب سوال مطرح کنید، مانند سوال های ذیل که برای موضوع مذاکره طرح می شوند
      1. چطور می توانم در مذاکرات فروش، از چانه زنی مشتری جلوگیری کنم؟
      2. چطور می توانم انگیزه کافی در کارکنان برای کارهایی که به آن باور ندارند ایجاد کنم؟
      3. چطور می توانم در مذاکره، کاریزما داشته باشم؟

      یا مثلا برای داشتن مهارت ذهن خلاق می توانید سوالات زیر را مطرح نمائید. 

    • با ذهن خلاق، چه مشکلاتی را می توانم حل کنم؟
    • چه افرادی را می شناسم که خلاق باشند؟
    • در چه مواقعی می توانستم خلاق تر عمل کنم؟
    • افرادی که خلاق هستند چه ویژگی هایی دارند؟
    • برای اینکه خلاقانه نسبت به مسائل فکر کنم، چه کاری باید انجام دهم؟

    یادتان باشد، هیچ چیز مانند سوال کردن نمی تواند ذهن شما را وادار به تفکر کند و بیشترین یادگیری زمانی اتفاق می افتد که ذهن برای پاسخ به یک سوال فکر می کند.

    نکته: یادتان باشد سوالات شما نبایست کلی و مبهم باشد و بایستی کاملا واضح سوال شود.

    • برای هر سوال، پاسخ دهید که چه کارهایی را باید و چه کارهایی را نباید انجام دهید؟
    • برای دست یافتن به پاسخ های درست، حتما بخشی را به توسعه فردی خود اختصاص دهید و از جستجوی اینترنتی استفاده کنید.
    • در پایان هر هفته به خودتان نمره دهید که تا چه میزان در انجام تمرین ها موفق بوده اید و به میزان موفقیت برای خودتان پاداش تعیین کنید.

    جدول

    مهارت نرم

    سوال مطرح شده برای رفع ایرادات

    تمرین و نمره کسب شده

     

     

     

     

     

     

     

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ارتباط با مشاوران آتی‌من اطلاعات خود را وارد کنید

مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.