چگونه مدیران منابع انسانی می توانند آگهی استخدام بهتری بنویسند؟

آگهی استخدام

اگر به عنوان مدیر این سوال مدام ذهن شما را درگیر کرده است که چرا با وجود انبوه رزومه های ارسالی گزینه عالی را استخدام نمی کنید، حتما این مقاله را تا انتها مطالعه نمائید.

پادکست: ندارد          ویدیو: ندارد               مقاله وابسته: دارد     مدت مطالعه: 10 دقیقه  

مقدمه

یکی از مشکلات اصلی کسب و کارها و سازمان ها، عدم جذب موفق یا نگهداشت منابع انسانی است. شاید شما هم به عنوان مدیر منابع انسانی یا مدیرعامل، به دنبال پیدا کردن راهکار باشید و بعضاً این سوال اساسی در ذهن شما ایجاد گردد که چرا با بررسی  همه رزومه ها سازمان موفق به استخدام گزینه عالی نمی شود؟

اگر چنین است، ابتدا باید به سوالات ذیل پاسخ دهید:

1 – تا چه اندازه در شناسایی و مکتوب کردن موقعیت های شغلی کسب و کار خود در آگهی استخدام موفق عمل کرده اید؟

2- تا چه اندازه آگهی استخدام شما با سطح مهارت ها و توانمندی های مورد نیاز تناسب دارد؟

این مقاله به طور مشخص به موضوع نوشتن آگهی استخدام مناسب برای سازمان شما می پردازد که یکی از دلایل اصلی جذب ناموفق یا کاهش عملکرد کارکنان در سازمانتان می باشد. به خاطر داشته باشید، آگهی استخدام سازمانتان  باید برای گزینه های عالی انگیزه کافی ارسال رزومه را ایجاد کند. لذا  در ادامه برای شما تکنیک ها و نکات لازم  نوشتن آگهی استخدام مناسب را  بیان خواهیم کرد.

آگهی استخدام ایده آل چگونه است ؟

آگهی استخدام ایده آل بیانگر مسئولیت‌ها، فعالیت‌ها، صلاحیت‌ها و مهارت‌هایی است که برای انجام یک شغل در سازمان شما الزامی می باشند. در حقیقت، این نوشته، نوع کاری را که باید در شرکت تان انجام شود را توصیف می‌کند.

ویژگی های آگهی استخدام مناسب عبارت است از:

1- یک آگهی استخدام باکیفیت در زمان استخدام شما  صرفه‌جویی کرده و بهترین افراد و متخصصان در حوزه کاری را برای همکاری  با شرکت شما تشویق می نماید

2- آگهی استخدام خوب می‌تواند جایگاه شغلی موردنظرتان را در میان هزاران هزار موقعیت شغلی دیگر برجسته کند.

در عمده  نظرسنجی‌های سایت های کاریابی مانند  LinkedIn و Indeed، کارجویان اعلام کرده اند  که کیفیت آگهی استخدام در تصمیم‌شان برای ارسال درخواست آن شغل، تأثیر زیادی داشته ‌است.

نکته مهم: هنر شما در نوشتن یک آگهی استخدام مناسب باید به صورتی باشد که به جای تمرکز بر دریافت تعداد زیادی رزومه، بر  روی جذب استعدادهای مناسب تمرکز کنید.

بخش های مختلف آگهی استخدام چیست؟

عنوان شغل

ویژگی هایی که یک عنوان شغلی مناسب باید داشته باشد عبارتند از:

واضح بنویسید و از کلمات پیچیده و غیر ملموس استفاده نکنید.

عنوان جذاب انتخاب کنید.

شما باید در این قسمت از عنوان شغلی واضح و اختصاصی استفاده کنید چرا که عناوین شغلی اختصاصی از عناوین کلی مؤثرتر هستند . نظرسنجی‌های سایت های کاریابی نشان می دهد که عمده کارجویان  برای جست‌وجوی شغل مورد نظرشان، در ابتدا عنوان آن را در سایت‌ها وارد می‌کنند.

تناسب میان عنوان شغلی با سطح انتظارات سازمان

اگر شما به دنبال کارمند اداری هستید که شرح وظایف واحد روابط عمومی شما را بر عهده بگیرد، نیازی به استفاده از واژه مدیر نیست. با این کار، کارجویان یا متوقع می شوند یا به اشتباه برای شما رزومه ارسال می کنند.

مثال : اگر آگهی استخدام برای جذب نیروی مدیریت دارید، حتما از عبارت مدیر در عنوان شغلی استفاده نمائید. استفاده از عناوین دیگر مانند سوپروایزر و یا سرپرست جایز نیست. چون مستلزم وظایف منحصربه‌فردی است پس حتما در متن از عنوان درست استفاده کنید.ضمنا عنوان انتخابی شما نباید متقاضی را سر در گم نماید. با یکسری رشته کلمات تجاری پرطمطراق متقاضی به اشتباه بیافتد لذا این چنین عناوینی را با عبارت معنادار و دقیق جایگزین نمائید.

خلاصه‌ی شغل

متن را با خلاصه‌ای قوی و جذاب شروع کنید

در این قسمت باید از سازمان و انتظاراتی که درباره‌ی جایگاه شغلی مورد نظر وجود دارند، تصویری کلی ارائه کنید.می‌توانید توضیح کوتاهی درباره شرکت بنویسید و سبک کاری خود را شرح دهید. شرح شغل، سازمان و برند کارفرمایی را معرفی می‌کند. با اشاره به جزئیاتی درباره‌ی فرهنگ سازمان‌تان به طور کلی مشخص کنید که چرا متقاضی باید شما را انتخاب کند.  نظرسنجی‌های سایت کاریابی Indeed نشان می دهد که برای متقاضیان، خواندن جزئیات درباره‌ فرهنگ سازمانی در شرح شغل، اهمیت زیاد یا بسیار زیادی دارد.

موقعیت مکانی دقیق شغل را ذکر کنید

محل دقیق پست كاری را در شرح شغل ذکر کنید تا آگهی شغلی‌تان بهینه شود و در بخش‌های بالاتر لیست نتایج جست‌وجوی مشاغل قرار گیرد.

شرح وظایف و مسئولیت‌ها

مسئولیت‌های اصلی جایگاه شغلی را برجسته کنید

مطمئن شوید که لیست مسئولیت‌ها دارای جزئیات، اما مختصر و مفید است. همچنین هنگام نوشتن شرح وظایف باید بر وظایفی که احتمال دارد به شرکت شما مختص باشند، تأکید کنید. برای مثال، اگر بخواهید فردی را برای جایگاه شغلی مدیریت رویداد انتخاب کنید و در موقعیت مورد نظر، داشتن تخصص در زمینه‌ رسانه‌های اجتماعی برای تبلیغ رویدادها ضروری باشد، در شرح شغل به این نکته اشاره کنید تا متقاضیان بتوانند تشخیص دهند که واجد شرایط هستند یا خیر.

فعالیت‌های روزمره‌ مرتبط با جایگاه شغلی را برجسته کنید

این کار به متقاضیان کمک می‌کند که با محیط کار و فعالیت‌هایی که به طور روزمره در معرض‌شان قرار خواهند گرفت، آشنا شوند. هم‌چنین، دسترسی به این سطح از جزئیات در تشخیص مناسب بودن یا نبودن شغل و سازمان برای متقاضی، به او کمک می‌کند که در این صورت شما نیز می‌توانید بهترین متقاضیان را برای مشاغل‌تان جذب کنید.

جایگاه سازمانی شغل مورد نظر را به طور دقیق مشخص کنید

موقعیت های شغلی بالادست را معرفی و نحوه‌ی عملکرد فرد را در سازمان مشخص کنید تا متقاضی بتواند از شغل پیشنهادی تصویری کلی را به دست آورد و شیوه‌ی اثرگذاری آن شغل را بر سیستم کلی کسب‌وکار درک کند.

صلاحیت‌ها و مهارت‌ها

مهارت‌های نرم و سخت ضروری را لیست کنید

بدیهی است که شرح شغل باید میزان تحصیلات، سوابق کاری، مدارک و مهارت‌های فنی الزامی برای شغل را مشخص کند. بهتر است مهارت های نرم موردنیاز مانند توانایی برقراری ارتباط و حل مسئله و هم‌چنین صفات شخصیتی‌ای را که برای کارمندی ایده آل در ذهن دارید، ذکر کنید.

لیست خود را مختصر و مفید بنویسید

وجود تعداد زیادی از ویژگی‌ها و مهارت‌های الزامی می‌تواند متقاضیان مستعد را دلسرد کند. نباید بزرگنمایی واغراق صورت پذیرد تا تعادل منطقی بین مهارتها و وظایف بهم بخورد. عموما این باور در سازمانها وجود دارد که اگر به مهارتها و مسوولیت ها بیش از حد مورد نیاز اشاره گردد هم برای وجه سازمان و هم جذب داوطلب با کیفیت بهتر است.

این ایده ممکن است نتیجه معکوس داشته چرا که بعضا وارد کردن انبوهی از اطلاعات و مهارتها می تواند گاهی اوقات گزینه های عالی را منصرف نماید .همچنین یک داوطلب با کیفیت و جزئی نگر ممکن است در این انبوه اطلاعات نوعی تضاد وعدم همخوانی پیدا کند که خوب بالتبع در انصراف از ارسال رزومه موثر است. پس حداقل مهارت‌های مورد نیاز را تعیین کرده و مهارت‌هایی را که نامزدها می‌توانند در حین کار بیاموزند یا به ندرت از آن‌ها استفاده می‌کنند را از متن حذف نمائید. معمولا سه تا پنج شرط اساسی و دو یا سه شرط که دارا بودن‌شان مزیت محسوب شود، برای هر متن آگهی استخدام مناسب است.

درآمد

درامد برای موقعیت های شغلی خاص(مانند استخدام مدیر، برنامه نویس، طراح)

اگر به دنبال استخدام افرادی با مهارت های خاص هستید، پیشنهاد می شود موضوع درامد را به صورت توافقی مطرح نمایید چراکه ممکن است با ذکر درامد افرادی از ارسال رزومه خودداری کنند و این مهم باعث می شود سازمان فرصت بررسی بسیاری از استعدادها را از دست دهد، به این موضوع توجه داشته باشید که بسیاری از کارجویان که حقوق بالاتری از سطح انتظار شما درخواست می کنند، ممکن است با مهارت ها و سوابق خود، شما را برای پرداخت بیشتر مجاب نمایند.

درآمد برای موقعیت های شغلی استاندارد

اگر به دنبال استخدام برای موقعیت های شغلی استاندارد در سازمان خود هستید مانند کارمند اداری، مسئول دفتر و … بهتر است، حدودی درامدی را اعلام نمایید.

نکته ضروری: اگر شما موقعیت های شغلی دیگری هم قصد دارید استخدام کنید، بهتر است که موضوع درامد را باز هم به صورت توافقی مطرح کنید تا از کارجویان متخصص تر هم رزومه ارسال کرده و شاید بتوانید در موقعیت های شغلی دیگر سازمان تان از آنها استفاده کنید.

پیشنهاد می شود برای کارکنان فروش، از ذکر دقیق درامد و پورسانت ها در آگهی استخدام خودداری کنید و از طرف دیگر اعلام کنید که بر اساس توانمندی کارجویان، توافق انجام می گیرد، تا بتوانید بهترین رزومه ها را دریافت و سپس با آنها وارد مذاکره شوید.

مزایا و امتیازات شغلی

بیان مزایا و امتیازات همکاری به کاندید عالی این انگیزه را می دهد، که برای فرصت شغلی مورد نظر درخواست دهد. مزایا می تواند شامل موارد ذیل باشد:

  • آموزش کارکنان
  • وام های ضروری کارکنان
  • پاداش های فصلی و دوره ای
  • فرهنگ سازمانی مناسب و جو کار تیمی در شرکت
  • انواع بیمه های تکمیلی یا برنامه های تناسب اندام
  • امکان دورکاری

اطلاع رسانی مناسب برای دعوت به مصاحبه

یکی از مهمترین بخش های استخدام نیرو،  نحوه دعوت به مصاحبه برای کارجویان است، چراکه کارجویان با رزومه عالی و متخصص، همیشه در حال ارزیابی کارفرمای خود هستند و این ارزیابی از نحوه دعوت به مصاحبه از سوی سازمان شما شروع می شود، و تجربه گروه مشاوران “آتی مَن” ثابت کرده است که بسیاری از کارجویان در مرحله دعوت به مصاحبه، سازمان را ارزیابی می کنند و از حضور در جلسه مصاحبه منصرف می شوند.

اطلاع رسانی باید به نحوی باشد که کارجویان نسبت به شرکت حس مثبت دریافت نمایند، که نحوه تحقق این مهم در شرکت های مختلف، متفاوت است.

مضافاً بر اینکه بسیاری از شرکت ها از جهت موقعیت مکانی شرکت، ساعت کاری، فعالیت در روزهای تعطیل و موارد دیگر دارای نقطه ضعف هستند از دیدگاه کارجویان، لذا این شرکت ها بایستی در مرحله اطلاع رسانی بسیار حرفه ای تر عمل نمایند تا استعدادهای برتر برای حضور در جلسه مصاحبه مجاب گردند.

جدول زیر بخشهای اصلی یک آگهی استخدام مناسب و نکات مهمی که باید در آن ذکر شود را نشان می دهد

بخش های اصلی آگهی استخدام

نکات اصلی

عنوان شغل

  •  واضح و شفاف  باشد
  • مبهم و گیج کننده نباشد

خلاصه شغل

  • نوشتن خلاصه متن  قوی و جذاب
  • معرفی سازمان و برند کارفرما
  • ذکر موقعیت مکانی

شرح وظایف و مسئولیتها

  • برجسته کردن مسئولیت‌های اصلی جایگاه شغلی
  • مشخص کردن فعالیت‌های روزمره‌ی مرتبط با جایگاه شغلی
  • مشخص کردن دقیق جایگاه سازمانی شغل

صلاحیتها و مهارتها

  • مشخص کردن مهارت‌های نرم و سخت ضروری
  • تهیه لیست مشخص ، مفید و مختصر از مهارتها

درآمد و دستمزد

  • درامد توافقی برای موقعیت های شغلی تخصصی
  • بازه درامدی مشخص برای موقعیت های شغلی استاندارد
  • ذکر مزایا و محاسن شغل

ذکر مزایای شغلی

  • آموزش کارکنان
  • وام های ضروری کارکنان
  • پاداش های فصلی و دوره ای
  • فرهنگ سازمانی مناسب و جو کار تیمی در شرکت
  • انواع بیمه های تکمیلی یا برنامه های تناسب اندام
  • امکان دورکاری

اطلاع رسانی مناسب برای دعوت به مصاحبه

  • ایجاد حس مثبت در کارجویان نسبت به شرکت

نتیجه گیری

انبوه رزومه های ارسالی و مصاحبه با متقاضیان معمولا وقت و انرژی زیادی را از سازمان می گیرد. این در حالی است که برای سازمان شما تضمینی وجود ندارد تا با صرف مقدار منابع، گزینه عالی استخدام صورت پذیرد. برای همین منظور در این مقاله برای شما یکی از پارامترهای اصلی رفع این مشکل که نوشتن آگهی استخدام مناسب است را توضیح دادیم .

لطفا نظریات و تجربیات خود را در خصوص نوشتن شرح شغلی با ما به اشتراک بگذارید.

4 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای ارتباط با مشاوران آتی‌من اطلاعات خود را وارد کنید

مشاوران ما در اسرع وقت با شما تماس خواهند گرفت.